Varia

Publicaties

maart 2010

"De beeldhouwwerken herbekeken", artikel in Reflecties 8 Kuuroord voor Kunst, p. 19 -23, uitgave van M, M van Museum Leuven

maart 2000

Casestudie: "Monstra te esse matrem", artikel in M&L 192,p. 48-51, maart/april 2000, tweemaandelijks tijdschrift van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Monumenten en Landschappen."

Behaalde Prijzen

juni 2000

Samen met An Tant werd met een project aangaande de Antwerpse straathoekmadonna's, i.o.v. de vzw Voor Kruis en Beeld, de 'Henry Ford European Conservation Award' gewonnen (zie 'Perform' nr. 41, juni 2000).

Workshops & Demonstraties

19 oktober 2013

In het kader van 'Kinderuniversiteit' gaf ik, samen met Patty Harts, een workshop verguldingstechnieken in M-Museum te Leuven.

21 april 2013

Erfgoeddag 2013: 'Achter de Schermen', workshop verguldingstechnieken in M-Museum Leuven.

18 - 19 april 2013

Naar aanleiding van het project "Muzette" gaf ik samen met Patty Harts een workshop verguldingstechnieken in M-Museum te Leuven.

20 oktober 2012

In het kader van 'Kinderuniversiteit' gaf ik, samen met Patricia Vanden Borne, een workshop verguldingstechnieken in M te Leuven.

15 oktober 2011

Voor de KinderUniversiteit, een samenwerking tussen M-Museum Leuven en KU Leuven, gaf ik dezelfde workshop als boven vermeld. Dit samen met Patricia Van Den Borne.

28 april 2011

Naar aanleiding van het project "Muzette" gaf ik samen met Toon Van Campenhout een workshop verguldingstechnieken in M-Musuem te Leuven.

22 mei 2010

Naar aanleiding van de projectweek in M-Musuem te Leuven werd een workshop georganiseerd, waarvan ik de verguldingstechnieken onderricht heb.

maart - mei 2010

In het kader van de tentoonstelling "Kuuroord voor Kunst", georganiseerd door M te Leuven, maakte ik deel uit van het permanent restauratieatelier in de tentoonstelling samen met Judy De Roy (restauratie van steenachtige materialen) en David Lainé (paneelrestauratie).

20 mei 2008

In het kader van het eindwerk van Robin Struys werd een themadag voor het VTI te Leuven georganiseerd met workshops, waarvan ik de verguldingstechnieken onderricht heb.

17 april 2005

Erfgoeddag Vlaanderen: 'Gevaar'. Demonstratie van een conservatiebehandeling van het beeld 'Christus in het Graf', (ca 1500-1510) inv. nr. C/56, afkomstig uit de collectie van het Stedelijk Museum Vander Kelen-Mertens te Leuven.

Lezingen

01 oktober 2015

In het kader van Lars Hendrikman's nieuwe publicatie over de Neutelings collectie, werd ik gevraagd om mijn kennis te delen. Werkbezoek aan het Bonnefanten museum.

02 juni 2013

Open Kerkendag: lezing over de conservatiebehandeling van het St-Rochusbeeld uit de St-Anna-ten-Drieënkerk op Linker Oever (Antwerpen). Dr. Prof. Jan Van der Stock gaf een uiteenzetting van het historisch onderzoek. Het object kan toegeschreven worden aan Nicolaas Vander Veken.

09 mei 2011

De lezingenreeks over restauratie van kunstobjecten (die ik gaf tijdens de KUK-tentoonstelling) heb ik nog eens over gedaan voor de gidsen van de Stad Leuven. "Stofferingstechnieken bij beeldhouwwerken".

22 april 2010

In het kader van de lezingenreeks over restauratie van kunstobjecten (tijdens de KUK-tentoonstelling) gaf ik een lezing over 'Stofferingstechnieken bij beeldhouwwerken'.

26 april 2006

Abdijdag te Vlierbeek: uiteenzetting bij de conservatiebehandeling van het Piëtabeeld 'Madonna op de Plein' (15de eeuw). Uiteenzetting "Hands on restauratie" naar aanleiding van Vorming Plus in het voormalige Stedelijk Museum Vander Kelen-Mertens te Leuven.

Interdisciplinaire Projecten

30 september 2015

Samen met Marieke van Vlierden maakte ik deel uit de van de keuringscommissie voor de kunstbeurs Selections '15 in de grote Kerk in Den Haag.

01 - 18 september 2009

In het kader van de tentoonstelling "Rogier vander Weyden De Passie van de Meester" maakte ik deel uit van de conservatieploeg samen met Lieve Watteeuw (grafische documenten), Marjolein De Bulpaep, Bettina Bouttens en Kaat Sneiders (schilderijen) en Joke Vandermeersch (textiel). Dit ook bij de afbouw van de tentoonstelling (december 2009).

Onderzoek

23 september 2015

In opdracht van Marieke Van Vlierden deed ik samen met haar onderzoek naar de polychrome afwerkingslagen van objecten uit de collectie Schoufour in Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam).